2010. március 10., szerda

Kalciumban gazdag reggeli

Nálunk a fiúk imádják a köleskását és a zabkását is. Reggelire vagy vacsorára szoktam nekik készíteni.
Növényi tejet felteszem melegedni (zab, szója, rizs, mandula, kókusz), kb. 2-3 dl. Amikor felforrt, lehúzom a tűzről és beleteszek 2-3 maréknyi zabpelyhet, kevés házilag készített vaníliás cukrot, aszalt gyümölcsöket és lefedem 5 percre. Tálalás után kakaóporral, fahéjjal vagy mézzel ízesítjük.
A köleskását hasonlóan kell elkészíteni és ízesíteni. A kölest a növényi tejjel együtt teszem fel melegedni. Mikor felforrt, még 5 percig főzöm lassú tűzön, majd ezt is lehúzom a gázról. Beleteszem az előzőekben használt ízesítőket és lefedve hagyom állni 5 percig. A kölesből 2-3 evőkanálnyi kell.
Ha nincs otthon növényi tej vagy tejszín (velem is előfordult), vízzel elkészítve is tökéletes lesz.
A tejbegríz tökéletes alternatívája.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Egy jó ötletet adtál.:) Meg is csinálom. Milánnak eddig a kölest csak sósan köretnek próbáltam.
    Marietta

    VálaszTörlés
  2. Remélem nektek is ízleni fog. Nálunk, a férjem is nyújtja a kezét egy adagért, ha ezt főzöm.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails