2010. november 18., csütörtök

Pénteki rovat - HÉTVÉGI MENÜAJÁNLAT

A múlt héten volt Gergő szülinapja. Neki egy hónapja volt az 1 éves kontroll vizsgálata, ahol azt mondták, hogy nyugodtan lehet próbálkoznunk a tojással.
Így az ő kérésére rántott sajt lett rizibizivel. Ezt az ételt azonban nem tudjuk szerepeltetni az oldalon. :)
Tomi sült csirkét kapott, szintén rizibizivel.
Így a mostani menüben két főétel fog szerepelni, amit a Nők lapja konyha, 2010. júniusi számából néztem ki. 
Mivel az ételeket nem készítettem el, így kép sincs hozzájuk. :(


SZOMBAT
Zöldborsós - paradicsomos sertésragu
Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb
40 dkg zöldborsó
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
1 evőkanál paradicsompüré
só, bors
olaj

A hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, a szintén felkockázott paradicsomot és a paradicsompürét.
Kevés vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk Ha a hús már puha, hozzákeverjük a zöldborsót, és még 10 percig főzzük.
Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.


VASÁRNAP
Gesztenyés krumplipüré pulykacombbal
Hozzávalók:
1 csomag natúr gesztenyepüré
70 dkg krumpli
2 dl zabtej
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé
só, bors
olaj

A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és még forrón áttörjük. Hozzáadjuk a gesztenyepürét, a zabtejet, sózzuk és botmixerrel összepürésítjük.
A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon a fokhagymával együtt megsütjük. A húst tálalás előtt meglocsoljuk a citromlével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails