2011. január 21., péntek

Pénteki rovat - HÉTVÉGI MENÜAJÁNLAT

Szombat
Sóágyon sült csirke
Hozzávalók:
1-1,5 kg-os csirke
1 kg só

Az egész csirkét megmosom, a maradék tollakat kiszedem.
A sót egyenletesen elterítem egy kisebb tepsiben, a csirkét ráteszem.
200 fokos, előmelegített sütőbe teszem és 1,5 óráig sütöm. Amikor a hús pirulni kezd, kiveszem a sütőből és a csirke belsejében összegyűlt húslével meglocsolom, majd visszateszem a sütőbe.
A hús nagyon puha lesz, leomlik a csontról. Nekünk egy kicsit sótlan lett a hús, de a fiúk csak úgy habzsolták.
A felszeletelt csirkét salátával tálaltam, amit natúr szója joghurttal öntöttem nyakon.



Vasárnap
Póréhagymás burgonyaleves
Hozzávalók:
2 db póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
70 dkg krumpli
1 l zöldség vagy húsleves
4 dl növényi tej
olaj

A póréhagymát és a fokhagymát kevés olajon világosbarnára pirítom. Közben megsózom és ha kell 1-2 kanál vizet teszek alá, hogy ne ragadjon le.
A krumplit megpucolom, felkockázom, hozzáadom a póréhagymához és ráöntöm a levest. A levest kockából is készülhet. Fedő alatt puhára főzöm a krumplit.
Amikor kész, összeturmixolom, hozzáöntöm a tejet és újra felforralom. Csak a legvégén sózom meg.
Snidlinggel és pirított napraforgómaggal tálaltam.


Gomba brassói
Hozzávalók:
1 kg krumpli
1/2 kg gomba
1 nagy fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors
olaj

A krumplit megpucolom, felkockázom, bő olajban megsütöm.
A hagymákat felkockázom, kevés olajon üvegesre pirítom. A gombákat megmosom, nagyobb darabokra vágom és hozzáadom a hagymákhoz. Sózom, borsozom, fedő alatt addig sütöm, míg a leve elforr.
A sült krumplit és a gombát egy nagyobb tálban összekeverem és megszórom az apróra vágott petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails