2011. június 1., szerda

Menü


Reggeli
Saját sütésű magos zsömle sonkával
koktélparadicsommal

A zsömle a beszélő kenyértésztából készült, és 1-1 marék lenmag, szezámmag, napraforgómag került bele.

Ebéd
Hagymakrémleves
Hozzávalók:
3 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1-1 evőkanál olaj, növényi vaj
2 dl növényi joghurt vagy tejszín
1 kocka húsleves kocka
0,5 dl víz

Az olajat és a vajat egy lábosban felmelegítem. A hagymákat felkarikázom, a lábosba teszem. Időnként megkeverve, fedő alatt 15 percig párolom.
Hozzáöntöm a fél liter meleg vizet, beleteszem a leveskockát és összeforralom. Turmixgéppel összepürésítem (nekem már most krémleves állagú volt), hozzákeverem a joghurtot, visszaöntöm a lábosba és összeforralom.
Pirítóssal, pirított magokkal tálaltam, azaz vitte Tomi ma az oviba ebédre.
Ha valakinek nem lenne elég sűrű, a tejszínbe vagy joghurtba egy kevés keményítőt, lisztet elkeverve elérheti a kívánt sűrűséget.

Túrógombóc


Uzsonna
Vaníliás szójapuding friss gyümölccsel



Vacsora
Koktélparadicsomos-spárgás saláta, medvehagymás joghurttal
Hozzávalók:
fél fej saláta
25 dkg koktélparadicsom
25 dkg spárga
1/2 db paprika
1 db szójajoghurt
1 teáskanál olajban eltett medvehagyma
100 g lazacszelet növényi olajban (Tesco-ban szoktam venni)

A zöldségeket megmosom. A salátaleveleket csíkokra vágom, a paradicsomokat elfelezem és felszeletelem, a paprikát felkockázom.
A spárga fás részeit levágom, 2 cm-es darabokra szeletelem és forró, sós, citromleves vízben 15 percig főzöm. Leszűröm és hideg vízbe teszem, majd újra leszűröm.
A zöldségeket egy jénai tálban összekeverem a felkockázott lazaccal, meglocsolom a hús olajával és összekeverem.
Tányérra szedem a salátát, pirítóssal és a medvehagymás joghurttal meglocsolva ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails