2011. december 12., hétfő

Sárgabarackos - mandulás fonott kalács a Dr. Oetker-től

A következő pár recept nem az enyém, pontosabban nem készítettem el. 
Az elmúlt másfél évben nagyon sok ételt készítettem, hogy a kedves olvasóknak, azaz nektek sok újdonsággal tudjak szolgálni. De a gyerekek miatt az állandóságra is kell törekedni. Ezért úgy döntöttem, hogy az ünnepek alatt nem lesznek újítások a konyhában. Olyan ételeket, süteményeket készítek el, amit nagyon szeretnek. Ezek viszont már fent vannak a blogon.
Ezért a Dr.Oetker-es kiadványokból szemezgetek nektek. A kis füzetekben a receptek mellett képek is vannak, ezeket fogom lefényképezni.


Sárgabarackos - mandulás fonott kalács
Hozzávalók:
375 g liszt
1,5 dl növényi tej
6 dkg cukor
1 cs. van cukor
1 cs. szárított élesztő
1 teáskanál só
20 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg pirított mandula

A lisztet egy keverőtálba szitáljuk és összekeverjük az instant élesztővel.
A gyümölcs és a mandula kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel kb. két perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Végül hozzáadjuk az apróra vágott sárgabarackot és a mandulát.
A tésztát letakarva, langyos helyen addig pihentetjük, amíg láthatóan megnő.
A tésztát egyenlő 3 részre osztjuk, és egyenként mintegy 35 cm hosszú hengert sodorunk belőle, majd összefonjuk azokat.
15 percig pihentetni kell, majd az előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük, a sütő alsó rácsán.

Alsó és felső fűtés: 180 fok
Légkeveréses: 160 fok
Gáz: 2-3. fokozat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails