2012. május 24., csütörtök

Más oldalak ajánlata GYEREKNAPRA

Sziasztok, ezt a két csemegét találtam nektek gyereknapra. 
A tortát az nlcafe.hu oldalon találtam, mint csokitorta vegánoknak.
A nyalókát a facebbok-on az összefogás a gyerekekért oldalon, ahonnan a Rita konyhája oldalra irányítottak.

 
 Jamie Oliver vegán csokitortája
Hozzávalók:
A krémhez  :
150 ml szójatej vagy mandulatej
0,5 kávéskanálnyi kardamom
4 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál kukoricaliszt
250 gramm vegán étcsoki (kockákra törve)
1 teáskanál vaníliakivonat (vagy 2 zacskó vaníliás cukor)
 
tésztához :
                                                                               250 gramm liszt
                                                                             125 gramm porcukor
                                                                                 víz a gyúráshoz
                                                                      1 teáskanál őrölt gyömbér
                                                       125 gramm margarin (kockára vágva)

A tésztához a cukrot összekeverjük a liszttel és a gyömbérrel, majd hozzáadjuk a margarint és annyi vizet, amennyitől a tészta összeáll. 30 perce tegyük hűtőbe, majd nyújtsuk ki a tésztát 5 milliméter vastagságúra és béleljünk ki vele egy nem túl magas tortaformát. Tegyünk újabb 30 percre hidegre. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd tegyük be a tésztát sülni úgy, hogy előtte valamilyen száraz hüvelyessel kibéleljük (bab a legalkalmasabb), 15 percen keresztül sütjük – ezt hívják vaksütésnek –, majd kivesszük a babot és újabb 10-15 percig sütjük, aranybarnára. A töltelékhez a tejet összemelegítjük 200 ml vízzel, a cukorral és a kardamommal. A kukoricalisztet összekeverjük a tejes keverék egy részével, majd hozzáöntjük az egészhez. Megvárjuk ameddig elkezd besűrűsödni, majd levesszük a tűzről. Ha kicsit kihűlt, ráöntjük a tésztára, majd 5-6 órára betesszük hűtőbe. 



Csokis nyalóka
 nedves összetevők: 
200g vaj
2 ek kakaó
1 csoki puding
1 dl zabtej
 200g cukor (pl. nádcukor)
száraz összetevők: 
200g Albert keksz darálva
150g dió darálva 
 bevonáshoz: 
étcsokoládé (20-25 dkg)

A nedves összetevőket  gőz fölött 15 percig robotgéppel keverjük, majd a szárazanyagokat még forrón hozzákeverjük.
Fóliával letakarva kihűtjük.
Ha kihűlt, formázzuk: a gömböt karalábévájóval, majd kézzel formáztam, a kockákat vágtam.
A kész formákat 15 -30 percre mélyhűtőbe tesszük.
Kivétel után hurkapálcikára szúrjuk.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd belemártjuk a fogpiszkálóra tűzött nyalókákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails