2013. március 28., csütörtök

Nyuszi kalács Húsvétra

Itt a húsvéti szünet! :)))
Ezt megünnepelvén estére nyuszis kalácsokat sütöttünk.
Nagy tálakra tettük a szendvicsnek valókkal, a vajat, a zöldségeket, és nekikezdtünk a falatozásnak. :)))
 


Nyuszi kalács
Hozzávalók:
50 dkg fehér tönköly liszt
2,5 dl növényi tej
5 dkg kókuszolaj
2 teáskanál só
1 teáskanál barna cukor
2 evőkanál nyírfacukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag szárított élesztő

A sóval elkeverem a lisztet, mélyedést csinálok, beleteszem a barna cukrot és az élesztőt, majd ráöntöm a langyos tejet.
10 perc múlva a maradék hozzávalók is belekerülnek (a kókuszolajat kb. 1,5 percig kell mikróban melegíteni míg folyékony lesz), és összegyúrom.
30 percig langyos helyen kelesztettem, újra átgyúrtam, és 2 felé osztottam.
Az egyik feléből elkészültek a csavart, bolyhos farkú nyuszikák. A másik adagból a hagyományos kinézetű nyuszi család.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails